E-Line

E-Line

Tourline

Tourline

Cityline

Cityline

Sportsline

Sportsline

Traditionline

Traditionline

Over garantie

Garantiebewijs en -voorwaarden

Bij aankoop van een nieuwe Pointer-fiets in de winkel, ongeacht type of model, ontvangt u van de Pointer-dealer een garantiebewijs en de garantievoorwaarden, meestal samen met de factuur of de kassabon. De Pointer-dealer zal uw fiets dan ook bij Pointer registeren, waarmee de garantie volledig is gewaarborgd.

U koopt een Pointer (E-Bike) via Internet

Er zijn ook steeds meer aanbieders van Pointer (elektrische) rijwielen te vinden op internet. Meestal gaat het dan om officiële Pointer-dealers die - naast een eigen verkooppunt - ook online (elektrische) fietsen verkopen.  Prima natuurlijk. Door bij een officiële Pointer-dealer te kopen - ook online – bent u verzekerd van vakkundig onderhoud, service en reparatie en… van een sluitende garantie.

Toch is het opletten geblazen…

Soms heeft u namelijk te maken met een internetaanbieder die geen officiële Pointer-dealer is.  Daardoor blijft dikwijls de verplichte registratie van uw nieuwe fiets bij Pointer Rijwielen BV achterwege en kunt u aan uw garantie geen rechten ontlenen.  Daarom de volgende tips als u een nieuwe Pointer-fiets of Pointer-E-Bike via internet koopt:

  1. Controleer of u bij een officiële Pointer-dealer koopt. Dat kunt u makkelijk nagaan op www.pointerrrijwielen.nl/pointer-dealers
  2. Controleer of u de volgende documenten bij uw nieuwe Pointer ontvangt:
    1. Een aankoopbewijs
    2. Een gebruikershandleiding (bij een E-Bike)
    3. Een door de verkoper volledig ingevuld, officieel garantiebewijs van Pointer Rijwielen BV met vermelding van uw naam, de naam van de verkoper, het framenummer en het accunummer

Vraag tenslotte waar u bij u in de buurt terecht kunt voor onderhoud, service en reparatie. Kan dat niet bij uw internetaanbieder, ga dan bij problemen naar een officiële Pointer-dealer. Deze zal u meestal wel verder willen helpen, hoewel hij dat niet verplicht is. Uw Pointer is immers niet bij hem gekocht. In deze gevallen zal Pointer Rijwielen BV (of haar leverancier) uit coulance de onderdelen die voor garantie in aanmerking komen toch vergoeden, uiteraard mits u de hierboven genoemde documenten kunt overleggen. Let op: om aanspraak te kunnen maken op garantie dienen altijd originele en/of door de fabrikant voorgeschreven onderdelen te worden gebruikt. Kosten van verzending, reparatie, vervangend vervoer, onderhoud komen altijd voor rekening van de eigenaar.

Tenslotte…

Goedkoop kan soms duurkoop zijn. Niets tegen het kopen van een Pointer via internet, maar doet u dat in ieder geval dan bij een officiële Pointer-dealer en zorg dat u alle documenten die bij uw fiets horen ook daadwerkelijk bij de levering ontvangt, correct ingevuld en op uw naam. Bovendien: bij een officiële Pointer-dealer  weet u ook zeker dat u bij hem aan het juiste en vakkundige adres bent voor advies, service, onderhoud en… garantieaanspraken!

(alle rechten voorbehouden)